Lyalands Pick Me Up - Sessan


Klicka på bilden så kan du se Sessans stamtavla

Sessan är född den 13 oktober 1996 på Lyalands Kennel i Båstad. Hennes pappa heter Kenine Bounty By Amantra och är Engelsman, hennes mamma heter Lyaland Piece of Cake. Första gången vi träffades var hon en liten valp på 6 veckor, som lade sig väl tillrätta i mitt knä. Man kan säga att det var hon som valde mig. Lyckan var enorm då vi hämtade hem henne och förberedelserna var stora. Det var dagen före Lucia hon kom till oss och tog hela familjen med storm. Jag kunde inte motstå hennes bruna pepparkaksögon.

Hon älskar att jaga löven som blåser i vinden, fånga snöflingor som flyger i luften, springa längs stranden och försöka ta små torkade tångbitar. Hon är försiktig inför andra hundar och människor. Hon går gärna undan och går sina egna vägar. Men hon har hundkompisar som hon gärna leker med.

 

Sessan trivs med att vara ute i skog och mark. Hela dagarna kan hon ägna sig åt att ströva runt, på sitt eget drömmande sätt, för att sedan ta en paus på en hög bergsklippa så hon har koll över sitt lilla revir.

Som valp följde hon med och seglade i Bohuslän. Första sommaren hos oss åkte vi till Stockholm där hon presenterades för släkten. Sommaren därefter flög hon tillsammans med mig från Getterön till Anholt, en liten dansk ö mellan Grenå och Varberg. Där sprang hon längs sandstranden och lekte. När det var dags för hemfärden som skedde med segelbåt, en resa som tog över 6 timmar lade hon sig väl tillrätta ute i sittbrunnen och sov, trots att det regna och blåste var hon helt nöjd med tillvaron.

 
Vem kan motstå dessa ögon?

Sessan och James lika förtjusta båda två i havet

Sessan hade en favoritplats nere vid dammen

Sessan och James badar i havet

 
Sessan är synnerligen kvinnlig och är mycket ödmjuk till sättet, hela hennes väsen vädjar till vårt innersta, hon är oerhört tillgiven. Men när det är dags att gå ut då kan hon bara inte hålla tyst, hon skäller av glädje - till mitt stora förtret. Får hoppas grannar har överseende med det. Tyvärr har hon fått en hudskjukdom liknande psoriasis. Hon måste bada ofta i badkaret, tur nog gillar hon det.

 

Åter till mina hundar Åter till Start