Döpt till Monica Margareta Grandin och född i Göteborg
Mina föräldrar Ingegärd och Lennart, de bor i Varberg. Min bror Lasse, gift och bor i Stockholm.

Jag växte upp i Utby, gick i skolan där och sedan i Kortedala. Efter skolan började jag på SKF som ritelev. För att bli kartriterska gick jag sedan på Konstindustriskolan (fd Slöjdföreningen) i Göteborg samtidigt som jag arbetade som ritbiträde på Flygfältsbyrån.

 

Att växa upp på 50- och 60-talet var roligt. Livet lekte, man diskuterade vem som var bäst Elvis eller Tommy. Man lyssnade på Luxenburgs radio.

Mitten av 60-talet flyttade jag till Varberg och började arbeta på Lantmäteriet. Första barnet föddes 1970, givetvis ett underverk. 1981 reste jag ut i världen, närmare bestämt till Bai Bang i norra Vietnam och Vin Phu Pulp and Paper Mill. Där arbetade jag på Training Department som sekreterare, men även som lärare för blivande sekreterare.

Arbetet och livet utomlands var ett äventyr. Tillsammans med familjen tillbringade jag fem år i Vietnam. Under så många år hinner man med att se och lära sig en del om landets kultur och historia. Att arbeta på pappersbruket i Bai Bang var oerhört intressant. Jag arbetade med två kvinnliga vietnamesiska counterparts.

En engelsk och en svensk länkar där du kan finna en del om Bai Bang
Tiden i Vietnam var en fantastisk upplevelse. Vi bodde tillsammans med många andra svenskar, men även andra nationaliteter i en svensk camp. Där fanns en liten affär, B-skola, läkare, canteen, pool och tennisbanor. Sammarbetet mellan vietnameser och svenskar var oftast väldigt bra.
Men tillbaks till Sverige och lantmäteriet. Äventyrslusten hade satt sina spår och efter ett antal år på lantmäteriet tog jag tjänstledigt för att studera på Komvux. Jag förbättrade min engelska, läste IATA level I och II samt Amadeus för resebyråbranschen, och givetvis en del kurser för IT/datautbildning, datakörkort mm. För närvarande arbetar jag på Samhall Servicepartners kontor i stan. Och det är alltid lika inspirerande att få börja på något nytt, ta ett kliv vidare i utvecklingen här i livet. Mitt arbete idag är väldigt roligt och jag trivs mycket bra.

 

Min sambo Jan och jag

 

Åter till min sida Åter till Start