Lyalands James Bond - James


Klicka på bilden så kan du se James stamtavla

James är född den 11 februari 2000 på Lyalands Kennel i Båstad. Hans pappa heter Lyalands Another Morris och hans mamma heter Lyaland Miss Moneypenny. Första gången vi träffade honom var han en liten valp på 5 veckor, som busade med sina bröder och sin syster. Det var då de fick namnen James Bond, Thunderball, Goldfinger och Molly Malone. Han var den minsta av dem, men han växte snabbt ikapp de andra. När han kom hem till oss var han en jättebusig charmig krabat, som Sessan sökte skydd för uppe i soffhörnet när han gick till attack. Nu sover de tillsammans och är bästis.

Han är en liten sprallig kille, vaken för allt som händer och sker. Är det något kul som sker är han genast med på det. Han är duktig på att dansa på bakbenen och han älskar när jag gräver i trädgården, då tävlar han med mig om vem som gräver djupast, till min stora bedrövelse går hans tassar fort och hans hål i gräsmattan blir stora och James älskar att plocka upp växterna ur dammen.

Att springa ute på ängarna där åsnorna går är jättekul, fast det gäller ju att hålla undan när de kommer springandes. Jaga katter är också en favoritlek, fast det finns ju katter som gillar hundar. Springa längs strandkanten och hämta upp tång ur havet är härligt. Och när matte kastar ut en pinne i havet rusar han glatt ut och hämtar den. Hans ögon glittrar för det mesta av bus.

Att han gillar att bada bevisades i somras när Jan simmade ut en bit från stranden och James simmar efter. Han simmar ifatt Jan och klättrar upp på hans rygg, sätter sig tillrätta vid Jans svank och där sitter han tills de närmar sig land igen. Då glider han ner i havet och simmar iland.

Han vill så gärna leka med alla hundar han ser. Men ibland råkar han på någon hane som muttrar lite och då kan man se att han har temperament. Att gå fot är inte lätt, det luktar av kaniner, hundar och andra djur. Han ser och hör allt, hela tiden är han uppmärksam på vad som händer runt omkring oss. Han skäller ivrigt när vi skall ut och när han ser något kul. Stundtals är han en rikigt liten jobbig pajas - ja en Emil i Lönneberga fast hund. Vi försöker dock lära honom lite vett och "etikett" - och det är inte alltid lätt!

 

James 9 veckor och nyfiken på livet

James tycker om att bada och plocka upp tång och stenar ur havet.

James och en kompis leker ute i havet vid Getterön. Strax efter brakade åskovädret igång.

 


Åter till mina hundar Åter till Start